söndag 19 juni 2016

Always Human
Titel: Always Human
Genre: webcomic, sci-fi, romantik
Betyg: 4/5

Rekommenderas till: dig som vill ha en söt kärlekshistoria mellan två tjejer i sci-fi miljö

Rekommenderas inte till: dig som inte vill ha en story som fokuserar enbart på relationer och romantik


Läs Always Human här!


This is a story about nanobots, genetic engineering, and two girls falling in love. No matter how technology changes us, we'll always be human.

En av anledningarna till att jag får så få recensioner skrivna och den här bloggen lämnas att långsamt dö är för att jag spenderar halva min tid med att läsa webcomics istället. Så varför inte slå ihop de två? De flesta webcomics jag följer är inte avslutade än, men Always Human är precis igenom säsong 1 (antar att man kan kalla det del 1? bok 1? nåt i den vägen) så whatever, det är min blogg jag kan recensera vad jag vill, ha.

Always Human utspelar sig i en högteknologisk värld i någon avlägsen framtid, och handlingen följer hur tjejerna Austen och Sunati träffas och faller för varandra, men också om svårigheter som kommer emellan dem. Det är en "slice-of-life", feelgood typ av historia; trots att det utspelar sig i sci-fi miljö har den känslan av en contemporary romance, utan onda diktaturer eller revolutioner. Ibland går den in på diskussioner om könsidentitet, skönhetsideal, hur man vet om man är kär, hur det är att leva med ett handikapp, och liknande saker, men utan att bli tung. Den är mysig, snabbläst och gullig, men om du vill ha något med action eller mer handling kanske det inte är något för dig.

Sunati och Austen är välskrivna karaktärer, och romansen mellan dem känns äkta trots den futuristiska miljön. Det är inte problemfritt mellan dem, men de pratar och diskuterar sina problem och löser dem tillsammans. Också plus för att relationer med syskon och vänner spelar en viktig roll, och att det bortsett från Sunati och Austen finns representation i form av en karaktär som är aro-ace (aromantisk och asexuell) och ett par stycken som är ickebinära.

Bilderna är väldigt fina och stämningsfulla; det är mycket ljus och färger med väldigt uttrycksfulla karaktärer, och allting känns liksom mjukt och drömskt på ett sätt som passar handlingen väl. Dessutom finns det bakgrundsmusik komponerad av författaren/konstnären själv!

Varmt rekommenderad om du vill ha en mysig kärlekshistoria med fina bilder!

Om du vill läsa Always Human kan du göra det här!


Några bildexempel från serien:


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar