måndag 1 februari 2016

The Magicians - tv-show!


Du har väl inte missat att Lev Grossmans populära serie The Magicians (Magikerna på svenska) numera också finns som tv-serie? Det är sy-fy som ligger bakom den och de två första avsnitten har redan sänts!

Än så länge verkar de följa bokens handling relativt väl, med några nya element och en del saker som vi i böckerna inte fick veta förrän i del två (Julias utveckling, framför allt) plus att själva handlingen rör sig snabbare än i böckerna som utspelade sig under flera år. Det är mer betoning på humor än den melankoliska stämningen som finns i böckerna, men den är fortfarande närvarande i Quentins karaktär och ger lite mer djup. Det är inget krav att ha läst böckerna för att hänga mer i handlingen; de förklarar bra vad som gäller.

Jag kan inte säga säkert än om serien kommer ligga på samma nivå som böckerna för det finns bara så mycket man kan bedöma på två avsnitt, men den verkar väldigt lovande. Effekterna är inte precis högbudget, men de arbetar bra med dem och stundtals är de riktigt imponerande (slutet av första avsnittet är grymt häftigt!) och karaktärerna varierar mellan helt okej och perfekta. Speciellt Eliot och Quentin är jag personligen svag för.

Huvudpersonen Quentin
Quentin och Julia i en scen från första boken

Klicka här och här om du är om du är nyfiken på mina recensioner av de två första böckerna!

Och kolla in trailern och se om det är något för dig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar