lördag 14 juni 2014

Lördagsfilmen - The Signal

Som nytt tema för att få lite fart här på bloggen igen tänkte jag införa "lördagsfilmen" - varje lördag kommer jag att ge en filmrekommendation och en kort minirecension av filmen i fråga. Det kommer variera mellan kända storfilmer som Avatar, till mindre kända independentfilmer och en och annan kortfilm från youtube. Nu är jag medveten om att detta är en bokblogg och inte en filmblogg, men jag gillar filmer också så bear with me.

Den första filmen jag tänker belysa är den annorlunda indieskräckfilmen The SignalThe Signal är en närmast okänd liten pärla som är annorlunda på det sättet att tre olika regissörer har haft ett finger med i spelet. Filmen är uppdelad i tre delar som alla har regisserats av olika personer, med resultatet att de tre delarna har olika stämning och fokus (men utan att för den delen göra filmen förvirrande). Alla delarna är mer psykologiskt obehagliga, innehåller en del blod och ställer frågor om den mänskliga naturen, vad vi gör i pressade situationer och vad som kan hända om man ger efter för galenskapen. Den första och sista delen är lite mörkare, medan mittendelen fokuserar mer på svart humor. Dessa fokusbyten gör att man aldrig riktigt vet vad som kommer att hända och definitivt inte blir uttråkad. 

Handlingen är som sådan att det helt plötsligt börjar sändas en märklig signal i TV, radio och telefon som ställer till det ordentligt i huvudet på folk. De blir paranoida, mordiska, börjar hallucinera och utvecklar ren galenskap. Mitt i detta befinner sig Mya, som hamnat i en situation där hon inte längre älskar sin man Lewis utan istället fallit för den romantiske Ben. När signalen slår till tappar Lewis snabbt förståndet och Ben och Mya måste gå genom eld för att hitta varandra i en stad som blivit helt galen.

Som sagt är det en indiefilm. Budgeten är inte speciellt hög och man får aldrig alla svar, vilket kan vara både bra och dåligt beroende på vilken filmsmak man har. Men effekterna är bra, skådespelarna är övertygande och handlingen spännande. Såvida du inte går in och väntar dig ett mästerverk så är detta en film som kommer att underhålla dig.

Läs mer om filmen på den officiella hemsidan: doyouhavethecrazy.com


Trailer:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar