torsdag 27 februari 2014

Grattis till mig!

Då är jag officiellt inne på mitt sista år som tonåring - jag fyller alltså nitton idag. Jag skulle gärna ha firat genom en tävling här på bloggen, men som fattig student så blir det tyvärr ingenting sådant (sedan kanske jag också la mina extra pengar på att köpa bokreaböcker *hosthost*). Men en liten bookhaul kan jag i alla fall bjuda på.

Först lite reaböcker som jag passade på att köpa nu när jag ändå fyller år:

Nattens Cirkus av Erin Morgenstern, boken alla hypade för något år sedan men som jag fortfarande inte läst.

Bronsdolken av Michelle Paver har jag planerat att läsa i över två år nu, mest för att Paver också skrev en av mina all-time-favorites, Vargbröder, men det var inte fören nu det blev av att jag fick tag på den (eländet är alltid utlånad på biblioteket).

Och sedan världens impulsköp, The Last Four Things av Paul Hoffman. Jag är relativt säker på att det är en uppföljare (baksidetexten börjar med "Return to...") och jag har aldrig hört talas om varken boken eller författaren tidigare, men trots det kunde jag inte ställa tillbaka den när jag väl plockat upp den. Den handlar om guds dödsängel som ska starta världens undergång, hur kunde jag låta bli? Dessutom står det här citatet på baksidan:

"You're the right colour for the Angel of Death, Mister Cale. But a little short."
"I could cut your head off and stand on it. Then I'd be taller."

Nu det är en ängel jag vill läsa om!


Sedan fick jag den här asgrymma skrivboken, så snygg! Ska ge det här med dagboksskrivande ett nytt försök nu när jag har en vettig bok. Dessutom fick jag en fin bok om hundträning av en kompis, vilket passar bra eftersom jag tränar min hund som gymnasiearbete (djurprogram yo). Utöver det fick jag lite pennor och en hel hög med skissblock så att jag har så jag klarar mig flera år framöver.


Och sen slutligen också den väldigt coola, underbara filmen Pacific Rim. Funderar på att skriva en filmrecension om den till helgen.

7 kommentarer:

  1. Grattis på födelsedagen!! :D

    mvh Elina
    http://elinasbokliv.blogspot.se/

    SvaraRadera
  2. Grattis på födelsedagen! Kikade på Pacific rim för ett tag sedan. Det var en riktigt läcker film!!

    SvaraRadera