söndag 27 oktober 2013

Huvudpersoner

I det senaste kapitlet av Girl-serien lovade jag att jag att skriva ett inlägg med lite info om de olika huvudpersonerna, men sedan dess har jag mer och mer insett att jag inte skulle kunna skriva det där inlägget utan att inkludera 90 % spoilers, vilket vore lite tråkigt. Så jag tänkte bjuda på lite bilder och inside information istället

Låt oss börja med nykomlingen Lorna, eller Lori, som dök upp först i slutet av förra kapitlet. Jag har hela hennes personhistoria nedskriven och planerad och kan teasa lite genom att säga att hon kommer föra med sig en hel del drama och och avslöjanden om halvblodsfamiljen.
   Nedan ser ni den första designen jag någonsin gjorde av henne (samt min första seriösa färgläggning på photoshop... heh, hoppas verkligen att jag kommit någon vart sen dess). Till skillnad från de andra huvudpersonerna fick jag idén till hela hennes karaktär från hennes vapen, ankaret som ni ser nedan och som jag blev fullständigt fascinerad av när jag var i Sälen i påskas. Resultatet blev att jag blev tvungen att skapa en riktigt badass karaktär som skulle kunna göra den typen av vapen rättvisa.
Från början hade jag planer på att göra henne till en vanlig människa som jagar vampyrer (inklusive halvblod) och som dessutom är mer av den starka, tystlåtna typen personlighetsmässigt. Men den mera utåtriktade karaktären kändes intressantare och jag kom fram till att gänget redan hade tillräckligt många fiender. Istället blev hon en frispråkig och rebellisk tonåring med galen klädstil och tatueringar. 
Designen har förändrats lite de senaste veckorna, främst på grund av att jag på senare tid blivit väldigt road av att måla stort fluffigt hår. Soltatueringen på ryggen representerar att hon kämpar på de "godas" sida (men med sina egna metoder) och ärret på kinden lades till för effekt. Draken på armen vet jag inte riktigt var den kom ifrån.  

Som sagt så gillar jag att leka med hår och därför uppstod en yngre version av Lori, här ca fjorton, med blåfärgade dreadlocks. Jag är inte helt säker på om jag kommer inkludera det i själva boken, men det är i alla fall kul att ha i huvudet.
Mer av yngre Lori, mest för att jag inte riktigt kan bestämma mig för hur man bäst målar dreadlocks. Dessutom kände jag för att leka med bläckpennor och blod. 
Ska vi ta och gå över till storyns stjärna, Jasmine aka Jas?
   När jag först började fundera på den här storyn var det mest en dagdröm som jag roade mig med när jag var uttråkad. Jasmine dök upp som en biprodukt för att jag skulle ha någon som själva idén kunde kretsa kring, men allting har växt en hel del sedan första kapitlet och nu jobbar jag minst lika mycket med hennes karaktärsutveckling som med handlingen.

 Egentligen använder jag mig inte av någon direkt kampsportsform när jag skriver slagsmålsscenerna, mest eftersom när jag först började skriva så kunde jag absolut ingenting om hur man slåss. Sedan dess har jag börjat gå en kurs i kung-fu och den stilen har mer och mer börjat smyga sig in i det jag skriver och tecknar. Här nedan använder sig Jas av en väldigt traditionell ormteknik.
Nördig som jag är har jag dessutom blivit alltmer fascinerad av vapen. Detta är en tessen, en solfjäder i metall, som jag planerar att införa lite senare i storyn.  
Det här vet jag inte om det faktiskt kommer att hända, men jag är väldigt road av att klä upp Jas som värsta superhjälten.
En scen från förra kapitlet, där Jas blir kontrollerad av Loris telekinetiska förmåga. 

Jasper, sjuttonårig datanörd och vampyrjägare. Började som min favorit av killarna men har sedan dess fått en del konkurrens.

 Kevin, snart arton och den mest ansvarsfulla i "familjen". Själv vet jag inte riktigt vad jag tycker om honom men han och Jasmine kommer väldigt bra överens (ja, man kan vara oense med sina karaktärer)

Sextonåriga eldkastande Ash var jag inte alls speciellt intresserad av när jag först införde honom, men nu är han en av mina favoriter. 

Sam är en av de trixigaste karaktärerna (jag vet inte mycket om fjortonåriga killar) men också den som är roligast att skriva. Den irriterade tjejen heter Mimmi och är en vän till Jas som kommer att få en väsentlig roll längre fram. Jag gillade aldrig idén om att huvudpersonen ramlar in i en magisk värld och sedan bara släpper sitt gamla liv, inklusive familj och vänner. Därför inkluderade jag hennes mamma i storyn och därför kommer Mimmi att bli viktig. 

Ja, det får räcka. Har ju lov nu och planerar att delta i NaNoWriMo, så förhoppningsvis kommer det att dyka upp ett nytt kapitel i veckan. See you then!

2 kommentarer:

  1. ÅH! Önskar jag kunde måla så bra!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack :D Öva mycket så kommer det ;)

      Radera