onsdag 19 juni 2013

Mutants and monsters

 Som jag nämnde för någon vecka sedan tänkte jag börja lägga upp fler bilder och annat mindre bokrelaterat eftersom det har en tendens att bli lite dött här på bloggen annars. Så, som jag lovat, här kommer en bildbomb! De hänger alla ihop med mina bokprojekt och porträtterar de olika karaktärerna. Om de råkar vara i lite halvkass kvalité så beror det på att jag var för lat för att scanna och fotade istället, heh.

 Mutant á la X-men, alltså superkrafter. Här experimenterade jag lite med blod. Blev nöjd med det på hennes arm, men blodpölen ser mest ut som... ja, jag vet faktiskt inte vad det ser ut som. Inte blod i alla fall.

 Jag hittade världens mest under bara tutorial på hur man ritar proportioner, som jag har slitit med detta men nu har jag i alla fall en idé om hur man gör! Här är en liten steg-för-steg bildserie där jag testar tekniken för första gången (det är framför allt den framsträckta armen jag jobbat på). Om du vill vet hur det fungerar finns tutorialen här, och jag rekommenderar den verkligen!


Slutresultatet. Jag sabbade bilden så smått genom att fösöka göra en bakgrund (jag och bakgrunder kommer verkligen inte överens) men blev ändå ganska nöjd med människan

Ytterligare ett test med samma teknik.

 Min bok började bli tråkig. Jag bestämde mig för att den behövde monster. Första gången jag gav mig på att måla något i den här stilen (brukar hålla mig till människor)

Mitt försök på att skapa en mutant/halvmänniska. Den är inte riktigt färdig än

Halvfärdig bild på Lily och Kayla där jag experimenterar med vinklar och futuristiska garderober

Mer skumma framtidskläder, här med huvudpersonen Serene. De här planerar jag att försöka färglägga när jag känner att jag har tid och ork till det.

Och så några lagom halvskumma bilder som egentligen inte hör hemma här alls men som var roliga att göra

Jag råkade vika mitt papper... *gråter*
Jag <3 photoshop

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar