söndag 27 maj 2012

Vindens väg av Noomi Hebert och Lena OllmarkTitel: Vindens väg
Serie: Stall Norrsken #3
Författare: Noomi Hebert, Lena Ollmark
Illustratör: Åsa Ekström
Förlag: Bonnier Carlsen
Sidantal: 141


Detta är del tre i serien, varning för spoilers för Eldens gåva och Isens hemlighet!Åse är tillbaka bland de levande, portalen till Underjorden är stängd och inga benriddare har setts till på länge. Allting borde vara perfekt.
   Men Joakim hör ständigt ett mörkt molande i huvudet och kan inte avgöra vems tankar det är, solen vägrar komma tillbaka efter den mörka vintern, Andrea saknar någon hon aldrig mött i livet och det lurar en tjuvjägare i skogarna. Över allt dyker det upp döda djur med utslitna ögon och hjärtan. Vem kan göra något så hemskt? Och, viktigast av allt, kan det ha något med kriget i Underjorden att göra?

Vindens väg var inte lika bra som den tidigare boken, Isens hemlighet. Styrkan i den förra boken var att karaktärerna, speciellt Åse och Adrian, kröp in lite under skinnet på en. Man kände deras sorg och smärta. Jag får inte riktigt samma känsla av Vindens väg. Lite svagt kände jag av Andreas sorg, men inte alls på samma sätt som i bok två.

Det ligger lite mysterium över handlingen. Man undra vad som händer och varför, hur det hela ska lösa sig. Precis som tidigare förstärker bilderna alla känslor och gör scenerna mer dramatiska. Men det blir lite enformigt efter ett tag, det händer inte så mycket och när det väl kommer till slutstriden är den över alldeles för snabbt. Utöver det så hade jag gärna sett lite mer av karaktärernas privatliv. Nu är de mest i stallet hela tiden, också det blir lite enformigt.

Det som håller uppe den här boken är nog det unika temat, vanligt stalliv hopblandat med klassisk fantasy med de onda mot de goda. Tillsammans blir de en story som man inte möter särskilt ofta.
Hoppsan, blev en kort recension idag. Jaja, inte mycket att göra något åt. Tre av fem i betyg.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar