tisdag 20 december 2011

Nya boktips

Enclave av Ann Aguirre   Hela sitt liv har Deuce velat bli en jägare, men inte förren hon fyller femton blir hennes önskan uppfylld. Det är först om man överlevt sina femton första år som man får sitt namn och yrke, och Deuce har alltid kämpat hårt för att få bli just jägare. Deras jobb går ut på att ge sig ut i de mörka, farliga tunnlarna och skaffa mat till folket samtidigt som de undviker blodtörstiga och livsfarliga freaks. Men allt blir inte som Deuce tänkt sig. Hennes jaktpartner blir den mysteriske Fade, och tillsammans upptäcker de att monstren i tunnlarna börjat uppföra sig annorlunda. Men ledarna vägrar lyssna på varningarna och Deuce fruktar för inte bara sitt eget liv, utan hela folkets...

 Jag gillar redan Deuce. En tjej som kämpat hela sitt liv för att bli en jägare för att kunna hjälpa sitt folk att överleva? Hoppas hon är lika tuff som hon låter.


Eve av Anna Carey
   Året är 2032 och det har gått 16 år sedan ett dödligt virus dödade nästan alla människor på jorden. Eve är arton år och ska snart gå ut flickskolan där hon gått i många år, men kvällen före sin examen gör hon en fasansfull upptäckt. Hon får veta vad som faktiskt händer med de flickor som gått ut skolan...
   Vettskrämd flyr Eve från skolan i hopp om att hitta en plats där hon kan leva ett tryggt liv. På sin väg möter hon Caleb, en rebellisk poke som levt hela sitt liv i vildmarken. Eve har har hållits borta från män och pojkar hela sitt liv och har svårt att lita på honom, men det dröjer inte länge innan han vunnit hennes hjärta. Men jagad av soldater och på vild flykt kan man inte få allt, och Eve måste snart välja mellan äkta kärlek och sitt liv.

Är inte omslaget väldigt fint? Och handlingen verkar ju inte illa den heller


Grace av Elizabeth Scott
   Grace fostrades till att bli något hon aldrig velat, en Ängel, någon som ska bringa död genom en självmordsbomb. Men Grace vill inte dö, och nu befinner hon sig på ett tåg på färd genom öknen, på flykt och livrädd för upptäckt. Hon längtar efter frihet och försöker ta sig till gränsen, men chansen är att hon aldrig kommer att nå den. Tillsammans med den mystikse Kerr drar hon sig till minnes vad som satte henne i den situationen hon nu befinner sig i.

Låter spännande, och Grace verkar vara ytterligare en tuff kvinnlig karaktär som vägrar tvingas till något hon inte vill och kan ta hand om sig själv.

1 kommentar:

  1. Jag älskar Enclave. Sjukt bra och spännande bok!

    Svar: Wow, fett coolt att den finns på Adlibris! Känner mig dock lite irriterad som köpte den tre gånger så dyrt. Jag måste börja tänka lite innan jag impulsköper något.

    Vad kul att du gillar Tribe! Jag blir seriöst så otroligt glad när jag hör om någon annan i Sverige som tittar på det. Känns som att det börjar dö ut lite, vilket är jättesynd eftersom det är en så otroligt bra serie. Hur långt har du kommit? Vem är din favoritkaraktär? :D

    PS. Fett coolt med 1347 besökare. Önskar att jag hade sett när det var 1337. Elit liksom. Men 1347 är ju lite "over elit" typ.

    SvaraRadera