söndag 20 november 2011

Nya boktips

We av John Dickinson
   I framtiden kommunicerar inte människor på samma sätt som vi gör nu. Nästan alla har ett world ear, världsöra, inopererat i huvudet. Tack vare den kan man ta kontakt med vem som helst, när som helst, och tala med varandra genom bilder, ljud och känslor som lukt eller smak. Ingen behöver längre samtala öga mot öga, och mänskligheten har tagit ett nytt steg i evolutionen.
   Men för Paul Munro är allt detta på väg att försvinna. Han har blivit utvald att resa till en måne i andra änden av solsystemet tillsammans med några andra människor, men på grund av komplikationer kan ingen av dem ha kvar sitt world ear. I takt med att Paul och de andra människorna i rymden lär sig att tala med varandra, på riktigt, börjar Paul misstänka att det är något lurt på gång. Och han tänker ta reda på vad.

Jag tycker om idéen med world ear och hur alla människor är sammankopplade, och kan inte låta bli att undra om själva boken blir lika awesome som den verkar.


Ashes av Ilsa J. Bick
   Sjuttonåriga Alex är ute och campar när något som kommer att förändra allt inträffar. En elektromagnetisk puls drar fram genom världen och folk faller döda till marken. Men alla dör inte, en del bara... förändras.
   Somliga utvecklar ett supersinne medan andra plötsligt blir väldigt hungriga på mänskligt kött. Alex slår sig ihop med den lilla flickan Ellie och den unge arméveteranen Tom. Tillsammans kämpar de för att överleva i en värld som aldrig kommer bli sig lik igen.

Behöver jag säga att jag älskar zombies? Längtar väldigt mycket efter den här.
   Har ni föresten märkt att massor med böcker blir döpta efter aska? Ashes, ashes och Ashfall och bara Ashes


Broken av Susan Jane Bigelow
   Broken lever i en värld där människorna börjat kolonisera andra planeter, men det betyder inte att saker och ting är bra. En diktator styr över världen och extrahumans, människor med superkrafter, tillhör enligt lag unionen.
   Broken är en före detta superhjälte, men efter att hon förlorade sin förmåga att kunna flyga har hon levt ett liv på gatan. Men så en dag möter hon Michael Forward, en kille som kan få visioner av framtiden. Han ber Broken om hjälp att rädda världen, men kan de verkligen klara av en sådan enorm uppgift?

Jag har alltid varit förtjust i superkrafter, superhjältar och, så klart, rymden. Kan det bli bättre?


Det var alla tips för den här gången, men jag kommer snart tillbaka med fler.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar