måndag 31 oktober 2011

Intressanta böcker

Ashes, Ashes av Jo Treggiari
   Lucy lever i en värld där 99% av alla människor har dött av virus och olika naturkatastrofer. Hon bor ensam i Central Park och gör sitt bästa för att överleva och hålla sig borta från folk. Men en dag blir hon attackerad av vildhundar och nästan dödad, när en Aidan räddar hennes liv. Lucy förstår motvilligt att hon inte klarar sig själv längre och följer med Aidan och hans grupp med överlevare. Men problemen tar inte slut där: längs gatorna flyger "sweepers" omkring och nu är de av någon anledning ute efter Lucy...
Spännande spännande! Personligen är jag extremt nyfiken på varför dessa sweepers vill ha tag på Lucy. Är hon immun mot ett supervirus och deras lösning på ett botemedel? Har hon någon form av övernaturliga krafter som de vill kontrollera? Åh, jag måste veta!

Living hell av Catherine Jinks
   Sjuttonåriga Cheney har levt hela sitt liv ombord på ett rymdskepp. Besättning turas om att var nedsövd i några år medan de som är vakna ser till att allt flyter på som det ska. Men en dag går allting fel... de stöter på en radioaktiv våg och har ingen möjlighet att styra runt den. Resultatet blir att skeppet flyger rakt igenom och något mycket konstigt händer.
   Skeppet vaknar till liv, blir till en riktigt varelse. Och den här varelsens immunsystem har bestämt sig för att människorna ombord är ett virus som måste utrotas.
Det låter kanske lite väl otroligt, och omslaget är inte det vackraste, men jag har hört att den här boken ska vara riktigt bra. Dessutom så verkar den ju spännande och originell.

A long, long sleep av Anna Sheehan
   Rose är van att ligga nedsövd i stasis, varje gång hennes föräldrar åker iväg på något viktigt möte långt borta så fryser de ner henne. Men när Rose en dag väcks av en kyss så har det inte gått en vecka, som det var meningen. Det har gått sextiotvå år. Hennes föräldrar och första stora kärlek är sedan länge döda och hon sov rakt igenom de mörka tiderna som dödade miljontals människor. Nu är hon arvinge till sina föräldrara företag, vilket inte är så nämnvärt populärt bland aktieägarna. Så nu är någon plötsligt ute efter att lönnmörda henne.
Denna påminer mig lite om Across the universe och den boken tyckte jag ju ganska bra om. Är A long, long sleep värd att läsa?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar