fredag 28 oktober 2011

30 days of books

Day 08 – Most overrated book

Här velar jag mellan The Twilight Saga och House of Night, men det är svårt att betämma sig. Twilight är en helt okej serie men den är INTE värd all den uppmärksamhet den fått: stora delar av böckerna är tråkiga och det snackas bara om evig kärlek och annat tjafs, de är liksom för kära i varandra med tanke på att de mer eller mindre tar livet av sig själva när de inte kan vara tillsammans (vilka bra förebilder, va?), alla måste prompt vara jättesnygga, vad är det för mening med det? Ska inte författare uppmuntra till att se på personligheten och inte utseendet? Och sedan, allvarligt, vampyrerna glittrar i solen.

Men där Twilight är helt läsvärd är House of Night bara skit. Huvudpersonen Zoey är elak, ytlig och otrogen och sedan blir hon arg när hennes pojkvänn(er) blir avundsjuka. Hennes kompisar är nästan lika jobbiga, de är extremt ytliga och irriterande och utvecklas inte ett dyft under seriens gång trots att det händer en massa saker som borde få dem att mogna. Dessutom har författarna (de är två stycken, mor och dotter) använt ett språk där de nog tror är typiskt tonårsspråk när det i själva verket bara är irriterande och jobbigt. Sedan är det hela den här grejen med vampyrguden... det verkar som om alla blivande vampyrer automatiskt blir troende, och det funkar väl för Zoey som har en massa uppenbarelser men hur är det med alla andra? Tänk om man är extremt jättekristen eller ateist? Vad händer då? Skulle vilja ha lite svar på det, tack.
   
Men till bokens försvar kan jag säga att den är ganska spännande på sina ställen, och med andra huvudpersoner (och författare) hade den kunnat vara bra.

I´ve made my deciscion, House of Night is the most overrated book of all time.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar