lördag 24 september 2011

Bokmässa

Det är något skamset som jag erkänner att jag aldrig varit på bokmässa, men det råddes det bot på idag! Hela familjen (med jag som ända bokintresserade) for iväg till Göteborg där det var mer än lovligt mycket folk. Tjugo minuters kö för att komma in och sedan var det så trångt att man bokstavligt talat fastnade hopklämd i folkmassan. Okej, det hände bara en gång, men man fick tränga sig fram precis hela tiden.
   Men värt det var det! Hem kom jag med en kasse full med böcker och en väldigt tom plånbok. Dessutom fick jag träffa författaren Kim M. Kimselius och fick några böcker signerade av henne, och det var ju också roligt.

Mina fynd:

Raahas tidsmaskin av Tony Manieri
   Sams föräldrar, som är upptäcktsresande, försvann när de letade efter delarna till en magisk tidsmaskin som skapades av den tibetanske härskaren Raaha för tvåtusen år sedan. Den femtonårige Sam och hans vän Maya ger sig ut i världen för att fullfölja deras arbete och återställa tidsmaskinen.
   De följer en urgammal karta som leder dem till spännande och farliga platser, och samtidigt som de kommer närmare gåtans lösning kommer de också närmare varandra.
   Till slut går det upp för dem att föräldrarna förmodligen befinner sig i fångenskap i en annan tid …
Yttersta offret  av Richelle Mead
   Mord. Kärlek. Svartsjuka. Och det yttersta offret.
   Om två veckor kan Rose vara död. Vad är hon beredd att offra för att bevisa sin oskuld?
   Drottningen är död och Rose Hathaway sitter fängslad för högförräderi. Men hennes planer krossas när Abe, hennes opålitliga far (och så kallade advokat), kommer med nyheten att Rose ska avrättas om två veckor. För första gången i sitt liv är hon riktigt, riktigt rädd.
   Samtidigt befinner sig Rose bästa vän Lissa vid hovet i en livsfarlig kamp om tronen. Men kanske finns det ett sätt att motarbeta de krafter som håller på att splittra moroi och bevisa Rose oskuld? Plötsligt står Rose och Lissa inför den tuffaste utmaningen i sina liv. Tänk om de bara kan lyckas genom att offra det som betyder mest av allt i hela världen? Varandra.


Nattens döttrar av L.J. Smith
   Det är något konstigt med de nya tjejerna i stan, systrarna Rowan, Kestrel och Jade. Kanske det nästan övernaturligt graciösa sättet de rör sig på, eller deras stundtals märkliga beteende. Men trots att syskonen Mark och Mary-Lynnette Carter bor grannar med dem har de svårt att sätta fingret på vad det är. Och till skillnad från Mark, som snart är som besatt av Jade, så blir Mary-Lynnette alltmer misstänksam. Och sent en natt följer de efter systrarna ut i skogen ... Och upptäcker till sist deras hemlighet - och en sanning som är mer skrämmande än de någonsin kunnat föreställa sig.
   Rowan, Kestrel och Jade är på flykt från Nattens värld och Ash, deras egen bror, är på jakt efter dem. Han är ursnygg, oemotståndlig och hänsynslös, och har fått order om att föra tillbaka sina systrar till varje pris. Och när han ser Mary-Lynnette beslutar han sig för att ta med henne också ...


De levande döda: Farsot av Charlie Higson
   Lärarna vid Rowhurst internatskola har förvandlats till blodtörstiga zombies. Bästa vännerna Jack och Ed kämpar desperat för sina liv. Men när de flyr in mot London tillsammans med den brokiga skara elever som klarat sig testas deras vänskap på allvar. Snart inser de att alla över fjorton år har drabbats av samma fruktansvärda sjukdom. Hungriga mammor och pappor lurar överallt och det finns ingenstans att gömma sig. För att överleva måste gänget från Rowhurst lära sig att samarbeta. Men när en ny katastrof plötsligt hotar London inser de att många av dem inte kommer att klara sig.
   Men så möter de Greg - en vuxen som säger sig vara immun mot sjukdomen. Det verkar för bra för att vara sant! Kanske är inte alla sjuka. Kanske finns det hopp? Men så börjar Greg uppföra sig väldigt, väldigt konstigt ...


Signerat exemplar av Theos Pompeji av Kim M. Kimselius
   En augustimorgon år 79, i staden Pompeji vid vulkanen Vesuvius, blir Theo vittne till något som förändrar hans liv för all framtid. Upplevelsen för honom till en sierska som uttalar en spådom, som gör att Theo kastar sig handlöst in i nya skrämmande händelser. Allt för att undvika det katastrofala öde som väntar.
   En fascinerande bok om Theos liv i Pompeji, som vävs ihop med romartidens historia. Här får du följa de dramatiska händelser som formar Theo till den person han är när han möter Ramona. En bok fylld av nervpirrande äventyr i väntan på vulkanutbrottet som förintar Pompeji.Signerat exemplar av På liv och död i andra världskrigets skugga av Kim M. Kimselius

   En judestjärna kastar Theo och Ramona in i andra världskrigets fasor. Till deras förvåning har någon annan rest med dem i tiden. En person som ställer till det rejält för dem i sin okunnighet om tidsresor. De hamnar direkt i allvarliga svårigheter, som bara har en enda utväg: Döden!
   En fängslande bok som skildrar andra världskriget från olika sidor: en tysk familj, gömda personer, samt judar i koncentrationsläger. Boken beskriver även många av andra världskrigets händelser genom de olika personernas upplevelser.Signerat exemplar av På flykt från andra världskrigets fasa av Kim M. Kimselius
   Mitt i ett brinnande krig hamnar Theo och Ramona när de förflyttas i tiden till ett ockuperat Frankrike under andra världskriget. Tyskarna sänder många av landets invånare till koncentrationsläger och motståndsrörelsen mot de tyska soldaterna växer sig allt starkare. Theo och Ramona har inget annat val än att själva ge sig in i kampen, med stor risk att till slut förlora sina egna liv.
   En rafflande bok som skildrar andra världskriget i ett ockuperat land: motståndsrörelsens kamp, judarnas öden, händelsen i Vélodrome d'Hiver, nedskjutna flygare, samt de franska invånarnas liv. Boken beskriver även många av andra världskrigets händelser genom de olika personernas upplevelser.

Det var x antal böcker det, och jag kan minst sagt säga att det kommer att ta ett tag att spara ihop alla pengarna igen. Just nu håller jag på att läsa en annan bok men sedan blir det en av de här som ska läsas och recenseras.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar